Refusal Theory

Dokončili jste hru a chcete si popovídat o příběhu? Zde můžete.
Odpovědět
Uživatelský avatar
ttomki
Svobodník
Příspěvky: 42
Registrován: pát 25. led 2013 10:52:44
Bydliště: Zakera Cafe

Refusal Theory

Příspěvek od ttomki »

Ahojte,

sen alebo halucinácia? Pre mňa ani jedno. Uz dlhší čas v suvislosti s ME premýšlam nad niečím čo sa dá zhrnúť pod názov Refusal Theory, niečo medzi originálnym koncom a Indoctrination Theory. Ale až po zhliadnutí onoho v inej téme zmieňovaného dokumentu o IT a opetovným odohratím konca ME s refusal endingom mi to dokonale dáva zmysel.

Základným rozdielom medzi IT a RT(Refusal Theory) je, že ten kde podla IT začína halucinácia, teda po Harbingerovom útoku na Sheparda. Myslím ,že aj podľa IT je už dokázané ,že Harbinger Sheparda nemal v úmysle zabiť, keby áno tak by mieril presne ale on mieril pred neho, tiež sa objavili špekulácie, že zvuk ktorý Harbinger vydá tesne pred útokom znie veľmi podobne ako anglické slová "serve us", to ale nieje potvrdené keďže sa v hre ani nezapnú titulky a je dosť možné ,že ide len o anomáliu ľudského mozgu počuť a vidieť veci ktoré tam v skutočnosti niesú len preto pretože mu poviete čo presne má počuť alebo vidieť. Ale to som trošku odbočil:). Podstatné je ,že podľa IT sa po útoku Shepard preberie už do halucinácie. Od tohoto momentu začína RT.

>"Shepard sa pomaly preberá, otvorí oči. Celé telo ho bolí, zbroj pohltila večšinu tepla a energie ktoré spôsobil neďaleký zásah magneto-hydrodynamickej reaperskej zbrane. Za transportným paprskom sa pomaly odliepa do zeme Harbinger. V poškodenej ale fungujúcej vysielačke Shepard počuje majora Coasta ako zavelí ústup."<

Zdalo sa vám tam niečo divné? Samozrejme. Prečo velí major Coast a prečo velí k ústupu? Kde je Anderson? Odpoveď je jednoduchá, Anderson a ostatní ktorí sú mŕtvi, Harbingerov útok prežil jedine Shepard, aj to iba preto lebo ho Harbinger zabiť nechcel. Ďalej major Coast vedel, že toto je ich jediná šanca, už nebude iná možnosť ako sa dostať na Citadelu, prečo teda zavelil ústup? Prečo Harbinger spokojne odletel? Harbinger splnil svoju úlohu. Oddelil Sheparda od jeho jednotky aj od ostatných vojakov. Nemal dôvod zostávať dlhšie, obzvlášť keď vedel ,že indokrinovaný major Coast zavelí ústup takže nikto iný to neskúsi. Anderson zomrel takisto, preto sa Coast mohol ujať velenia.

>"Shepard s námahou zdvihol zo zeme zbraň ktorú stratil jeden z útočiacich vojakov, bol to starý model ktorý nepoužíval termálne zásobníky, takmer zpred troch rokov, pravdepodobne zdedená ako rodinná pamiatka po otcovi. Shepard vidí svoj ciel pre sebou modré svetlo prúdiace k oblohe. Z boku sa náhle približujú pretvorenci, pozdvihe zbraň a troma presnými ranami ich pošle k zemi. Nachvíľu sa zastaví aby za polapil dych. Pokračuje ďalej ale zpoza sutín sa vynorí jeden z turianských pretvorencov, rovnako prekvapený ako Shepard prvú ranu nezamieri presne, trafí Sheparda do pravého boku, Shepardova spečená zbroj nieje schopná zastaviť projektil z útočnej pušky z tak malej vzdialenosti. Strela preletí skrz a Shepard ako skúsený vojak vie že má len jednu šancu, mieri na hlavu a neminie. Reaper padá mŕtvy k zemi. Teraz mu už nič nebráni v ceste za transportom na Citadelu. Vzhodí ho to v jednej zo spracovatelských šácht, kde sa pripravujú ľudia na skvapalnenie a vztvorenei reapera. Po páde na dlážku Shepard stráca vedomie. Prebudí ho až Andersonov hlas: "Shepard!""<

Okej, tá vec s pištolou je síce čudná :D, ale mne osobne to príde ako jediné vysvetlenie Shepardovho nekonečného zásobníku na konci :). Anderson ako som niekoľko riadkov vzššie napísal musí byť už mŕtvy v dobe keď sa Shepard dostane na citadelu. Inak by zavelil pokračovať v útoku, a čo je ešte tažšie vzvrátitelné keby Anderson predsa len nejako prežil Harbingerov útok, tak by ho Shepard videl ako bojuje s pretvorencami alebo s povestným Marauderom tesne pri transportnom paprsku. Ďaľší dôkaz, že Shepard je na Citadele sám je, ešte než to Sheparda vzpluje na Citadele, spustí sa animačka ako sa Admirál Hackett a Crucible približujú k citadele a Hackett povie "on to dokázal máme správu že niekto je sa dostal na Citadelu", nehovorí že "oni" sa dostali na CItadelu dokonca keď hráte za FemShep tak povie "ona" a nieje to len chyba prekladu doslova povie buď "he" alebo "she". Preto si myslím, že tu začínajú Shepardove halucinácie aj keď som na začiatku napísal že Shepard halucinácie nemá :), v RT to myslím tak že, Shepard je fyzicky na Citadele, Anderson je jeho halucinácia, stelesnenie jeho neoblomnej vôle, zatial čo Záhadný je zosobnenie snahy reaperov indoktrinovať ho. Shepard sa nachádza na Citadele, čo sa neskôr dozvieme že JE Catalyst, doslova povie "Citadel is my home.", CItadela je teda ReaperTech má teda schopnosť indoktrinovať a vztvárať halucinácie, čo je potvrdené už od ME2 pri získavaní IFF z vraku reapera na ktorom mal vzskumný tým halucinácie. Pre mňa je teda posledný rozhovor s Andersonom a Záhadným vnútorný boj medzi Shepardovou vôlov a Indokrináciou, Shepardovy sa podarí zachovať si zdravý rozum, zastrelí Záhadného a otvorí Citadelu.

>""Máš moc nás teraz zničiť, ale pozor ostatný budú zničený tiež. Máš možnosť ovládnuť nás, ale stratíš všetko čo máš." "Musí tu byť ešte iné riešenie!"
Kútiky úst na Catalystovej detskej tváry sa skrútili do jemného úsmevu: "Je tu ďalšie riešenie. Pridaním tvojej esencie do Crucible spôsobíš Syntézu organického a syntetického života do nového vzorca, novej DNA. Tvoja podstata bude zlomená a rozptílená do energie Crucible." "To by ovplyvnilo všetkých a všetok život v galaxii, také rozhodnutie neurobím!" Detský hlas sa zmenil na hromový hlas podobný Sovereigovy a Harbingerovy: "Nech sa teda tak stane!!""<

Keď na konci volíte odpovede akoby renegade, dostanete sa k tomu ako Shepard odmietne urobiť to čo od neho chce reaper!, hovorí o tom že radšej zomrie slobodný ako by sa podvolil reaperom a prijal ich reišenia, z toho logicky vyplýva že, Shepard obstojí pri poslednom pokuse reaperov indokrinovať ho a neurobí čo chcú oni, okej niekto môže namietnuť ,že destroy ending v podstate ich tiež odmietne a zničí reaperov, lenže spolu snimi sa zničí väčšina technológie, všetky mass relay galaxia zostane roztrieštená, pritom vsetky flotily zostanú uveznené v okolí našej slnečnej sústavy, kde sa nenachádza žiaden veľký zdroj ella a keď sa budú chcieť vrátiti na svoje domovské planéty cestovali by tisece rokov aj keby pouzili nadsvetelnu rýchlosť na ktorú aj tak potrebujú veľké množstvo paliva a zdrojov, pritom všetci syntetici sú zničený, EDI, gethi a možno niektoré VI a UI, a aj to len pri vysokom EMP pri nízkom to rozmetá úplne všetkých, takmer všetkých organikov, syntetikov a všetky technológie teda je to takmer akoby reaperi dokončili sklizeň.

Naviac pri všetkých koncoch okrem refusal a high EMP destroy Shepard viditelne zomrie, ale pri high EMP destroy môžme predpokladať že je vážne zranený a možno čoskoro bz aj tak zomrel. V refusal doslova neviem čo sa stalo, je to pre pokračovanie či už cez DLC alebo ME4 najprístupnejší koniec, Sheparda kludne mohla zachrániť Normandy, flotily sa mohli stiahnuť a oslabiť reaperov natoľko že ďalší cyklus už mal silu snimi skoncovať nadobro ako sme videli pri refusale po titulkoch. Preto si teda myslím že ak sa náhodou potvrdí to X dlc o ktorom kolujú po internete správy podla mňa je najpravdepodobnejšie že bude naviazané práve na HighEMP destroy alebo refusal ending.

Okej, takže nakoniec zhrnutie RT: 1. Po Harbingerovom útoku Anderson a zbytok útočiacich vojakov padol, Shepard prežil ako jediný, major Coast je indokrinovaný, 2. na Citadele Shepard je sám je tam fyzicky prítomný, nie iba v jeho hlave(ako v IT), má halucinácie o Andersonovy a Záhadnom, pričom Anderson je jeho vôla a Záhadný je indokrinácia, 3. Catalyst sa pokúsil zmanipulovat Sheparda v podstate všetky možnosti ktoré navrhol sú reaperské, Shepard odolá indokrinácii len refusal endingom, 4. V refusal endingu shepard nezomiera, ref ending má najlepší základ pre ďalšie DLC alebo ME4

Prepáčte za dlhý post :) ale ME je jedna perfektná hra ktorá si podľa mňa zaslúži poriadny koniec, či to už bude cez IT alebo RT. síce osobne fandím RT:).
Ďakujem za prečítanie až do konca a prajem pekný deň.:)
ttomki
Naposledy upravil(a) ttomki dne pát 25. led 2013 23:29:23, celkem upraveno 2 x.
"Just hold the line until the end. Cause we will give them hell !"
deepfinity
Vojín
Příspěvky: 13
Registrován: stř 23. led 2013 21:29:07
Bydliště: Nos Astra
Kontaktovat uživatele:

Re: Refusal Theory

Příspěvek od deepfinity »

Teorie, teorie... na tyhle konspirační teorie nevěřim ať už se jmenujou jakkoliv. Kdy už si lidé příznají že ending prostě je takový jaký je.

Co se týče Andersona, nevidím důvod proč by nemohl útok harbingera přežít a dostat se k paprsku chvíli po Shepardovi. A nekonečnej zásobník nemá cenu komentovat. Prostě vývojáři nechtěli aby nějakej šílenej Shep všechno vystřílel a pak nemoh zvolit destroy ending. Pravda, měli to možná udělat tak že při vystřílení heat sinků bude refusal ending nebo critical mission failure, ale asi netušili že teoristi se budou chytat každé prkotiny...
Uživatelský avatar
GreenFlag
Nadporučík
Příspěvky: 667
Registrován: stř 25. črc 2012 20:30:22
Bydliště: The Spy

Re: Refusal Theory

Příspěvek od GreenFlag »

deepfinity píše:Teorie, teorie... na tyhle konspirační teorie nevěřim ať už se jmenujou jakkoliv. Kdy už si lidé příznají že ending prostě je takový jaký je.
Ono ani tak nejde o to, že je to teorie... jde hlavně o vyjádření lidí s nesouhlasem konce a to by rozhodně skončit nemělo.

EDIT: Když to lidi nebudou dávat dostatečně najevo, společnosti budou s náma vyj*bávat pořád.
Obrázek
Uživatelský avatar
ChipsonatorRodriguez
Rotný
Příspěvky: 148
Registrován: ned 06. led 2013 12:05:18

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ChipsonatorRodriguez »

Miluji všemožné teorie a ty co se týkají ME ještě víc :D Musím říct že to bylo zajímavé počteníčko a opět mě to dohnalo k zamyšlení nad konecem. Jinak já osobně fnadím IT ale ani s RT bych neměl problém :D
"Just like old times"
"We'll bang, ok?
Uživatelský avatar
ttomki
Svobodník
Příspěvky: 42
Registrován: pát 25. led 2013 10:52:44
Bydliště: Zakera Cafe

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ttomki »

deepfinity píše:Teorie, teorie... na tyhle konspirační teorie nevěřim ať už se jmenujou jakkoliv. Kdy už si lidé příznají že ending prostě je takový jaký je.

Co se týče Andersona, nevidím důvod proč by nemohl útok harbingera přežít a dostat se k paprsku chvíli po Shepardovi. A nekonečnej zásobník nemá cenu komentovat. Prostě vývojáři nechtěli aby nějakej šílenej Shep všechno vystřílel a pak nemoh zvolit destroy ending. Pravda, měli to možná udělat tak že při vystřílení heat sinků bude refusal ending nebo critical mission failure, ale asi netušili že teoristi se budou chytat každé prkotiny...

hh :), nie nie, nechcel som sa chytat kazdej prkotiny, plne chapem preco tam dali neobmedzeny pocet vystrelov, len ja osobne si predstavujem a paci sa mi vysvetlenie pre tu vec zo zbranov take ake som tam napisal, a co sa týka priznania si že sa ending nezmení... snazil som sa o to velmi dlho, ale proste stale neviem pochopit ako niekto kto vytvorí ME jednotku s vyborným príbehom a koncom excelentne to previaze s druhým dielom, spravý výborný druhý diel, a po vsetkých týchto skúsenostiach nakoniec ME3 ktorá má urcité chyby v gameplayi ale aj tak má perfektný dej a je celkom dobre previazaná s druhým a prvým dielom a zakoncie je tak ako ju zakoncili, pride mi celkom epicke ze by sa na konci Shepard obetoval a je to aj trochu ocakavatelne, len si neviem vybrat ci sa v Bioware proste tak velmi snazili az to prepálili a niektoré veci uz im proste usli alebo to spravili schválne a dali tak pristor ludom aby fantazirovali o konci, vymyslali torie ako IT a RT a nakoniec ich potesili nejakym pridavkom ktorý by vsetko uviedol na pravú mieru, osobne sa mi páči predstava že je to tá druhá možnosť, zatial teda Bioware verím ze to este nieje koniec:)
"Just hold the line until the end. Cause we will give them hell !"
Uživatelský avatar
ChipsonatorRodriguez
Rotný
Příspěvky: 148
Registrován: ned 06. led 2013 12:05:18

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ChipsonatorRodriguez »

ttomki píše:
deepfinity píše:Teorie, teorie... na tyhle konspirační teorie nevěřim ať už se jmenujou jakkoliv. Kdy už si lidé příznají že ending prostě je takový jaký je.

Co se týče Andersona, nevidím důvod proč by nemohl útok harbingera přežít a dostat se k paprsku chvíli po Shepardovi. A nekonečnej zásobník nemá cenu komentovat. Prostě vývojáři nechtěli aby nějakej šílenej Shep všechno vystřílel a pak nemoh zvolit destroy ending. Pravda, měli to možná udělat tak že při vystřílení heat sinků bude refusal ending nebo critical mission failure, ale asi netušili že teoristi se budou chytat každé prkotiny...

hh :), nie nie, nechcel som sa chytat kazdej prkotiny, plne chapem preco tam dali neobmedzeny pocet vystrelov, len ja osobne si predstavujem a paci sa mi vysvetlenie pre tu vec zo zbranov take ake som tam napisal, a co sa týka priznania si že sa ending nezmení... snazil som sa o to velmi dlho, ale proste stale neviem pochopit ako niekto kto vytvorí ME jednotku s vyborným príbehom a koncom excelentne to previaze s druhým dielom, spravý výborný druhý diel, a po vsetkých týchto skúsenostiach nakoniec ME3 ktorá má urcité chyby v gameplayi ale aj tak má perfektný dej a je celkom dobre previazaná s druhým a prvým dielom a zakoncie je tak ako ju zakoncili, pride mi celkom epicke ze by sa na konci Shepard obetoval a je to aj trochu ocakavatelne, len si neviem vybrat ci sa v Bioware proste tak velmi snazili az to prepálili a niektoré veci uz im proste usli alebo to spravili schválne a dali tak pristor ludom aby fantazirovali o konci, vymyslali torie ako IT a RT a nakoniec ich potesili nejakym pridavkom ktorý by vsetko uviedol na pravú mieru, osobne sa mi páči predstava že je to tá druhá možnosť, zatial teda Bioware verím ze to este nieje koniec:)
Chyby v gameplay? Vím že se toho tenhle článek netýká ale stejně. Stále nechápu jak tolik lidí může nadavat na gameplay když je o třídu dvě lepší než ve dvojce.
"Just like old times"
"We'll bang, ok?
Uživatelský avatar
ttomki
Svobodník
Příspěvky: 42
Registrován: pát 25. led 2013 10:52:44
Bydliště: Zakera Cafe

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ttomki »

ChipsonatorRodriguez píše:
Chyby v gameplay? Vím že se toho tenhle článek netýká ale stejně. Stále nechápu jak tolik lidí může nadavat na gameplay když je o třídu dvě lepší než ve dvojce.
Tak, chybami v gameplayi som myslel konkretne dve veci: 1. otravne questy v ktorych som sa často stratil nie príbehové ale tie pochôdzkové na citadele co nakoniec skoncilo tak ze som tam pobehoval a mlatil do medzerniku, naozaj by som tam ocenil aspon sipku kde sa nachadza osoba ktorej mam predmet odovzdat. 2. vec pri pohybe sa kamera vôbec ani trosicku nehybala, pri sprinte áno ale pri normal pokluse vpred to vyzera akoby Shepard nechodil ale vznasal sa a plachtil :D , ale to sú len malickosti na ktorých takmer nezáleží ale sú trochu otravné hlavne 1., na ten pohyb si clovek po chvilke zabudne ale je to vidno ked hned po ME2 idete na 3.
"Just hold the line until the end. Cause we will give them hell !"
Uživatelský avatar
damn00
Rotný
Příspěvky: 102
Registrován: úte 31. črc 2012 17:01:53
Bydliště: Slovensko

Re: Refusal Theory

Příspěvek od damn00 »

Koniec ME3 mi príde veľmi chaotický a na rýchlo "pozliepaný". Preto dáva priestor na nespočetne veľa teórii a špekulácii. Pokiaľ samotný Bioware razantne nevydá svoje stanovisko ohľadom konca formou DLC alebo pokračovaním v podobe ME4 kde všetko vysvetlia sú takéto teórie a špekulácie úplne zbytočné.
Uživatelský avatar
Asura-CZech
Svobodník
Příspěvky: 46
Registrován: pon 21. led 2013 19:43:42

Re: Refusal Theory

Příspěvek od Asura-CZech »

Tak ME3 má chyby v gameplay a některý sou alespoň pro mně dost závažný například vedlejší questy který byli jen leť tam, oskenuj planetu, vratiš se a uala udělals si něco za co ti budou všichni vděčny dál třeba animace postav je někdy hodně hrozná (hlavně sprint a obzvlášt se Shepardovou je to krásnej pohled ) dálší pro mně zavažnej problém sou autodialogi a celkový zredukování možností v rozhovorech kde většinou vybíráš jen mezi paragon a renegade atd..
Me3 má chyby zatímco ME1-2 byli každá troch jiná hra ale byli dobrý a měli duši ME tak na ME3 de hodně vidět že jí dělali ve spěchu aby to vydali co nejdřív zatímco ME značku lidi žerou a EeWare vydělali na závěru trilogie co nejvíc.
Tím ale nechci nějak říkat že je to špatná hra ale pro mně je to z celej trilogi nejslabší díl po stránce gameplay a upřímně asi i po příběhoví stránce (ale ne je kvůli konci )

Ale abych nebyl úplně OT tak jak IT a RT sem sledoval a ze začátku sem dost doufal i věřil že to tak bude ale už sem se smířil že ne, podle mně tím že BW se tej možnosti nechytla (přeci jenom to všechno můžou bejt chyby co přehlídly a asi i sou) udělala chybu protože fanouškové jim dali možnost jak udělat konec nezapomenutelnej a ještě by spousta lidí říkala jak to měli dokonale vymyšlený a dost by si napravili reputaci.
Obrázek
Uživatelský avatar
BatouT101
Komandér
Příspěvky: 961
Registrován: sob 05. led 2013 11:47:01
Bydliště: ZEMĚ

Re: Refusal Theory

Příspěvek od BatouT101 »

damn00 píše:Koniec ME3 mi príde veľmi chaotický a na rýchlo "pozliepaný". Preto dáva priestor na nespočetne veľa teórii a špekulácii. Pokiaľ samotný Bioware razantne nevydá svoje stanovisko ohľadom konca formou DLC alebo pokračovaním v podobe ME4 kde všetko vysvetlia sú takéto teórie a špekulácie úplne zbytočné.
Souhlasím. Každý člověk co hrál ME3 bude mít vlastní vysvětlení a teorie k pasážím která hráči nedávají smysl. Tyto prvky tam bezesporu jsou, ale jejich objasnění je pouze v rukou autorů. I když si jistě autoři přály aby se o ME3 co nejdéle mluvilo, tak tímto způsobem jako by "přeskakování kapitol v ději" a vyvoláváním velkého množství otázek se jim to (dle mého soudu) totálně vymklo z rukou!!! Když někteří hráči byly dokonce schopni začít rozpitvávat hru od použitých textur, modelů a dalších prvků o které se opírají ve svých teoriích což je někdy velice přehnané...

"Refusal ending" byl do hry vložen až s DLC EC po vlně hráčské nenávisti po nedostatku různých způsobů zakončení které někteří hráči očekávaly... Což zase s původním obsahem vyvolalo další otázky.

Tímto samozřejmě nezavrhuji možnost že se finální děj odehrával v Shepardově mysli (a jsem této možnosti s stále otevřený) přesto se stále hráč musí rozhodnou co si vybere co je podle hráče nejlepší volba. Je mi sice stále záhadou proč autoři daly naději přežití Sheparda do volby "Destroy" (přeci se nebudu rozhodovat až podle toho co mi ukáže hra jako následek mého rozhodnutí) Jak jsem již sem několikrát psal že "Syntehsis" byla má volba. Tak se jí držím ne proto že bych si nechtěl uznat omyl, ale proto že mi prostě dává jako jediná smysl. Tedy i přesto že bych podle některých "Teorii" touto volbou byl Indoktrinovaný a má postava Sheparda by se po prozření střelila do hlavy podobně jako "Saren" nebo "Illusive man" prostě bych přijal že (dle autorů) jsem jim byl víc názorově podobný než jsem si myslel. :evil:
Synthesis - my choice

"All beings have a right to life, regardless of the platform they run."
Uživatelský avatar
damn00
Rotný
Příspěvky: 102
Registrován: úte 31. črc 2012 17:01:53
Bydliště: Slovensko

Re: Refusal Theory

Příspěvek od damn00 »

Už som to tu niekde postoval. Tak to napíšem ešte raz ale trošku podrobnejšie. Rozuzlenie ME3 je veľmi jednoduché. Stačí sa pozrieť na DLC EC kde dopĺňali príbeh, vlastne jeho koniec.
Napríklad:
-havária Normandy kde v prvotnom pôvodnom videu bolo jasne vidieť ako jej odtrhlo motory v EC to vidieť už NIE je!!!
-ako sa dostali dvaja členovia posádky naspať na Normandy keď bojovali po boku Sheparda ?
Veď sám Shepard ich tam vysadil... atď.
Také jednoduché vysvetlenie a tak veľa teórii a špekulácii. Na tomto je jasne zrejmé ako jednoducho sa dá ME3 rozuzliť.
Uživatelský avatar
ChipsonatorRodriguez
Rotný
Příspěvky: 148
Registrován: ned 06. led 2013 12:05:18

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ChipsonatorRodriguez »

Asura-CZech píše:Tak ME3 má chyby v gameplay a některý sou alespoň pro mně dost závažný například vedlejší questy který byli jen leť tam, oskenuj planetu, vratiš se a uala udělals si něco za co ti budou všichni vděčny dál třeba animace postav je někdy hodně hrozná (hlavně sprint a obzvlášt se Shepardovou je to krásnej pohled ) dálší pro mně zavažnej problém sou autodialogi a celkový zredukování možností v rozhovorech kde většinou vybíráš jen mezi paragon a renegade atd..
Me3 má chyby zatímco ME1-2 byli každá troch jiná hra ale byli dobrý a měli duši ME tak na ME3 de hodně vidět že jí dělali ve spěchu aby to vydali co nejdřív zatímco ME značku lidi žerou a EeWare vydělali na závěru trilogie co nejvíc.
Tím ale nechci nějak říkat že je to špatná hra ale pro mně je to z celej trilogi nejslabší díl po stránce gameplay a upřímně asi i po příběhoví stránce (ale ne je kvůli konci )

Ale abych nebyl úplně OT tak jak IT a RT sem sledoval a ze začátku sem dost doufal i věřil že to tak bude ale už sem se smířil že ne, podle mně tím že BW se tej možnosti nechytla (přeci jenom to všechno můžou bejt chyby co přehlídly a asi i sou) udělala chybu protože fanouškové jim dali možnost jak udělat konec nezapomenutelnej a ještě by spousta lidí říkala jak to měli dokonale vymyšlený a dost by si napravili reputaci.
Osobně nehcápu nadávání ne vedlejší úkoly, vždyť na nich hra nestojí ani nepadá, jsou prostě vedlejší, místo toho tam máme kvantum kvalitních hlavních misí (ale to už nikdo nezmiňuje kadžému vadí vedlejší mise).Zredukované rozhovory mi ani nevadí každá odpověď je prostě volba a neexistuje neutrální. Jinak to že ME3 nemá duši ti brát nebudu idkyž zásadně nesouhlasím :D
"Just like old times"
"We'll bang, ok?
Uživatelský avatar
ChipsonatorRodriguez
Rotný
Příspěvky: 148
Registrován: ned 06. led 2013 12:05:18

Re: Refusal Theory

Příspěvek od ChipsonatorRodriguez »

damn00 píše:Už som to tu niekde postoval. Tak to napíšem ešte raz ale trošku podrobnejšie. Rozuzlenie ME3 je veľmi jednoduché. Stačí sa pozrieť na DLC EC kde dopĺňali príbeh, vlastne jeho koniec.
Napríklad:
-havária Normandy kde v prvotnom pôvodnom videu bolo jasne vidieť ako jej odtrhlo motory v EC to vidieť už NIE je!!!
-ako sa dostali dvaja členovia posádky naspať na Normandy keď bojovali po boku Sheparda ?
Veď sám Shepard ich tam vysadil... atď.
Také jednoduché vysvetlenie a tak veľa teórii a špekulácii. Na tomto je jasne zrejmé ako jednoducho sa dá ME3 rozuzliť.
No zas tak jednoduché to není :D Tak třeba Normandy havarovala v úplně jiném systému než je Sol (někdo by mohl namítnout že tam přeskočily přes Mass Relay ale to trvá tak tři sekundy, zatímto hráč vidí jak Normandy minimálně deset sekund uniká paprsku, a nadsvětelným pohonem by tam rozhodně nedoletěli). A taky celý paprek z Citadely vyletěl na mapě z úplně jiného systému než Sol. Kdo ví třeba jsou to jenom chyby BioWare, ale já jsme prostě konspiratik a takže stále věřím IT :D
"Just like old times"
"We'll bang, ok?
Uživatelský avatar
damn00
Rotný
Příspěvky: 102
Registrován: úte 31. črc 2012 17:01:53
Bydliště: Slovensko

Re: Refusal Theory

Příspěvek od damn00 »

ChipsonatorRodriguez píše:
damn00 píše:Už som to tu niekde postoval. Tak to napíšem ešte raz ale trošku podrobnejšie. Rozuzlenie ME3 je veľmi jednoduché. Stačí sa pozrieť na DLC EC kde dopĺňali príbeh, vlastne jeho koniec.
Napríklad:
-havária Normandy kde v prvotnom pôvodnom videu bolo jasne vidieť ako jej odtrhlo motory v EC to vidieť už NIE je!!!
-ako sa dostali dvaja členovia posádky naspať na Normandy keď bojovali po boku Sheparda ?
Veď sám Shepard ich tam vysadil... atď.
Také jednoduché vysvetlenie a tak veľa teórii a špekulácii. Na tomto je jasne zrejmé ako jednoducho sa dá ME3 rozuzliť.
No zas tak jednoduché to není :D Tak třeba Normandy havarovala v úplně jiném systému než je Sol (někdo by mohl namítnout že tam přeskočily přes Mass Relay ale to trvá tak tři sekundy, zatímto hráč vidí jak Normandy minimálně deset sekund uniká paprsku, a nadsvětelným pohonem by tam rozhodně nedoletěli). A taky celý paprek z Citadely vyletěl na mapě z úplně jiného systému než Sol. Kdo ví třeba jsou to jenom chyby BioWare, ale já jsme prostě konspiratik a takže stále věřím IT :D
Človek najľahšie uverí tomu čomu veriť chce. Tvoju teóriu ti neberiem ani nespochybňujem (ani žiadnu inú). Proste len naznačujem že na vysvetlenie konca príbehu ME3 nie je potrebná žiadna teória.
Odpovědět