Já budu asi staromódní, ale mě osobně to prostě bez Shep nebude připadat ono, samozřejmě, zajímá mě, co z toho vyleze, třeba se to uchytí. Ale ten kod říká, že Mass effect není o Shepim a spol, to není pravda. Je to o něm, ať by to byl Shepi nebo by se jmenoval Zohan, či Borat a spol, vždy by to byli oni, ty tahači příběhu. Za ně jste měli možnost hrát, s nimi jste si utvořovali vztahy, popř. romance, stejně tak jste nechali někoho umřít, podle toho, zda jste včas zasáhli nebo ne.
Chápu, že to bylo bráno jako triologie, ale konec ME1, super, konec ME2, také super, tam se projevilo opravdu to, zda jsem se na to vše nevybodla a opravdu udělala pro dobrý konec vše. Poprvé mi zdechla Miranda, podruhé nikdo. Ale když už konec, tak takový, kde se projeví moje rozhodnutí, né A1-2,B-1,C1-2-3... To prostě podle mě není ukončený a že si mám něco domyslet? Od toho tu jsou knihy nebo filmy alá "počátek" nebo "prokletý ostrov" ale tam nic ovlivnit nemohu.
Každý má svůj názor, na konec, na nový díl, oki. Ale je spousta filmů/seriálů/ knih, kde to bez těch postav nejde. To je jak se Sherlockem Holmesem, on ho nechal umřít. Oká, rozhodnutí spisovatele, fanoušci si ale vydupali že ho chtějí zpet, uspěli. On? Získal několik dalších ocenění, tak samozřejmě i financí a pokračující slávu. Piráti z Karibiku, také příklad, Jack Sparrow- obrovský tahoun a výborný postava... Celý tři díly tam jsou s nim ale Elizabeth a ten druhý (Orlando Bloom)

nevím jméno teď jmenuje... Ve 4 už nejsou, no a podle mě to už nebylo ono ani ten Jack to nezachránil a to bych mohla ale mluvit dál a dál... Seriál přátelé se taky nejmenují Rachel, Joey atd.... Ale je to o nich, Teorie Velkého třesku se také nejmenuje: Penny, Sheldon atd... Ale je to o nich....
Já prostě konec ME3 neberu jako důstojně ukončený, naservýrovali nám nesmysli a my si z toho měli udělat guláš ale dopadlo to jinak...
Hrát za Javika se mi nechce, hrát v období prvního kontaktu také ne, když už, tak něco po... buď pár let, měsíců nebo staletí po ukončení, to je jedno. Ale nevím o čem by ten příběh měl být, že by hrozba od Krakena?