Tali'Zorah vas Normandy

Líbil se vám některý z charakterů? Povězte nám o nich.
Odpovědět
Werewolf
Poručík

Re: Tali'Zorah vas Normandy

Příspěvek od Werewolf »

když jsme byly u tváře Tali, tak tady něco je, snad to tu ještě nebylo.

Obrázek
Origin: FrozenMonkeyCZ

Je těžké být magorem, konkurence je příliš velká.

Aktuální počet obrázků Tali v mé galerii: 3337(22.4.2014).
BatouT101
Komandér

Příspěvek od BatouT101 »

Werewolf píše:když jsme byly u tváře Tali, tak tady něco je, snad to tu ještě nebylo.

http://img29.imageshack.us/img29/2102/t ... 4mgxnq.jpg
Bylo ale to nevadí. Tenhle obrázek je také nádherný. :D

Někde jsem četl že tento obrázek je navržený podle představy jednoho fanouška, který navrhoval že by odhalení tváře Tali mohly udělat třeba tak, že když je Shepardův tým zasažen u toho paprsku a Shepard se loučí s Tali když je vyzvedává Normandie tak by hráč přes rozbitou helmu měl možnost spatřit její tvář.
Synthesis - my choice

"All beings have a right to life, regardless of the platform they run."
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Mě se více líbí tato fantasy Tali (viz Pokec o všem možném)
Obrázek

Jen aby to tu už nebylo.
Bite my shiny Warden ass!
BatouT101
Komandér

Příspěvek od BatouT101 »

hRDLA píše:Mě se více líbí tato fantasy Tali (viz Pokec o všem možném)
http://fc00.deviantart.net/fs70/i/2012/ ... 5gqgiq.jpg

Jen aby to tu už nebylo.
To nevím. Mě osobně se tyto připodobňování na jiné hry fantasy moc nelíbí a zdají se mi poněkud zbytečné. Ale proti gustu žádný dišputát. Prostě to je divný. Postava z Battlefieldu v MP a potom ty postavy v oblečení z Dragon Age. Nebo ještě Shepardova zbroj v Death Space 3 a podobné věci. To není nic pro mě.
Synthesis - my choice

hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Tak toto je přímo dělaný fanart.
BatouT101
Komandér

Příspěvek od BatouT101 »

FanArt Jak by asi vypadal "přetvořenec" Qariána
Obrázek

A teď něco krásnějšího na zvednutí nálady.

Obrázek
Synthesis - my choice

hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Ten Reaper/Quarian je opravdu strašidelný, ještě že nic takového z Tali neudělali (ufff). Jinak když si najdete tohoto člověka na deviantartu, tak tam má i hanara, elcora, vorchu atd.
BatouT101
Komandér

Příspěvek od BatouT101 »

hRDLA píše:Ten Reaper/Quarian je opravdu strašidelný, ještě že nic takového z Tali neudělali (ufff). Jinak když si najdete tohoto člověka na deviantartu, tak tam má i hanara, elcora, vorchu atd.
Přesně. ten autor by mohl klidně makat pro Bioware protože ty Reapery má opravdu "drsný". Ti ostatní se sem moc nehodily, tak na obrázku je link na ten obrázek na DeviantArtu. Díky za doplnění. :D
Synthesis - my choice

Lady Grey
Poručík

Příspěvek od Lady Grey »

Brrr... děsivá představa, ale v jistém slova povedená.

Jinak po celou sérii ME vlastně nikdy nebojujete s kvariany... s turiany, asarijkami, krogany, batariany apod. jo, ale s kvariany nikdy.
Obrázek
“Forgive the insubordination, but your boyfriend has an order for you...come back alive. It'd be an awfully empty galaxy without you….” Garrus Vakarian
Volím Destroy end. Buď zničíme my je... nebo oni nás.
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

No to bude nejspíše tím, že Quariané nejsou žoldáci, na to je jich málo a dobře si to uvědomují, stejně jako Drellové.

Obrázek
Lady Grey
Poručík

Příspěvek od Lady Grey »

hRDLA píše:No to bude nejspíše tím, že Quariané nejsou žoldáci, na to je jich málo a dobře si to uvědomují, stejně jako Drellové.
Jj, tím to bude, i když kvariani jsou více "bojovní" než drellové, zdá se mi. Taky kvariané jsou páni sami nad sebou, ale drellové jsou úzce spjatí s hanary.
Obrázek
“Forgive the insubordination, but your boyfriend has an order for you...come back alive. It'd be an awfully empty galaxy without you….” Garrus Vakarian
JiAliZe
Rotný

Příspěvek od JiAliZe »

Sadene píše:
valleniel píše:*clears her throat*

Možná tahle skutečnost někomu utekla, ale prsa nejsou od toho, aby na ně někdo čuměl. Neni to ozdoba, ani nic jako vlasy, nebo nehty, nebo podobně. Žádný derivát kůže nebo kosti. Neni to nic, co by měli živočichové napříč třídami.
Jsou to vývody mléčných žláz, které mají pouze savci, u kterých splňují určitou biologickou funkci. A soudě podle biologické stavby jejich těla a toho, že nemají pupík (=žádná placenta), quariani savci nejsou. =| Stejně jako Turiani.
Ehm. Konečně můj člověk :* :P :D
Ač nerad, musím souhlasit! Jediný důvod proč mají Quarianky, Turianky a Asarijky prsa, je mužská část hráčů, kteří mají na co slintat a další důvod proč si hru pořídit. Vím to, protože jsem jedním z nich a vím na co se koukám, když hraji ME. =)
Obrázek
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Obrázek
Obrázek
BatouT101
Komandér

Příspěvek od BatouT101 »

JiAliZe píše:
Sadene píše:
valleniel píše:*clears her throat*

Možná tahle skutečnost někomu utekla, ale prsa nejsou od toho, aby na ně někdo čuměl. Neni to ozdoba, ani nic jako vlasy, nebo nehty, nebo podobně. Žádný derivát kůže nebo kosti. Neni to nic, co by měli živočichové napříč třídami.
Jsou to vývody mléčných žláz, které mají pouze savci, u kterých splňují určitou biologickou funkci. A soudě podle biologické stavby jejich těla a toho, že nemají pupík (=žádná placenta), quariani savci nejsou. =| Stejně jako Turiani.
Ehm. Konečně můj člověk :* :P :D
Ač nerad, musím souhlasit! Jediný důvod proč mají Quarianky, Turianky a Asarijky prsa, je mužská část hráčů, kteří mají na co slintat a další důvod proč si hru pořídit. Vím to, protože jsem jedním z nich a vím na co se koukám, když hraji ME. =)
Dovolte mi prosím, opět odporovat. Napřed ale, uznávám že jeden z důvodů proč tyto rasy mají ňadra, je nejspíš fakt že se chlapům líbí a autoři je možná proto chtěli udělat přitažlivější, ale nevidím zde důvod proč vyloženě odmítat možnost, že by tyto rasy, ňadra skutečně měly a funkční. Proto se jen tak snadno nevzdám této představy. Dokud mi jí někdo racionálně nevyvrátí. :P

Pokusím se vysvětlit mou představu této "Fantasy-anatomie" (A raději se předem omlouvám odborné veřejnosti za možné hlouposti.)
Napřed bych ale rád reagoval na komentář "Valleniel".:
Beru v úvahu a uvědomuji si funkci a pravý účel ženských ňader. A zatím nemám důvod nevěřit tomu že jsou určitým ekvivalentem pozemského savce a ani stavba těla tomu zatím nijak neodporuje.
Zapůjčím si několik vědeckých klasifikací a termínů abych mohl přesněji ucelit představu reprodukce a anatomie například Quariánské rasy.
Když budu vycházet z toho že Quarianky mají ňadra a nemají pupík. Tak bych je přirovnal k pozemským tvorům takto.: (ŘÍŠE: živočichové, KMEN: strunatci, PODKMEN: obratlovci, TŘÍDA: Savci) => (PODTŘÍDA: Živorodí) => (NADŘÁD: Vačnatci)
Savci, protože mají ňadra na krmení svých potomků a pokud nemají "pupík" pak nemohou být v matčině těle vyživováni placentou, tím pádem by seděly na NADŘÁD: Vačnatci. Proto, podle pozemských měřítek by Quariáni byly Savci!
Byl by to tedy jistý druh Vačnatce s humanoidní stavbou těla což by samozřejmě ovlivnilo způsoby krmení svých potomků a jiných principů o proti pozemským vačnatcům. Tedy například podobný způsob krmení mláďat jak u člověka nebo by se jejich mláďata rodila víc vyvinutá než u našich Vačnatců, stejně tak i specifický tvar a velikost pánve u Quariánek (Který je také velice zajímaví. ;) :D ) tak bude mít svůj důvod třeba v těhotenství.
Ostatní anatomické znaky by se již odvíjely od okolního prostředí kde by žili a kterému by museli čelit. Například barva a struktura kůže, případně srst.

Mějte mě klidně za blázna :)) ale příroda, živočichové na Zemi, také byly schopni se vyvinout do těchto různých variací a různých druhů. Proč by něco podobného nebylo možné i na jiné zahradní planetě?

Děkuji a budu rád za jakékoliv reakce či připomínky. :D
Synthesis - my choice

valleniel
Rotný

Příspěvek od valleniel »

Tak samozřejmě, že díky tomu, jak to Bioware pojalo, musíme použít vlastní představivost. Když se na to ale podíváme chladně vědecky, můžeme vyvodit několik závěrů, které nám náš okruh domněnek o něco zúží.

Za prvé...tedy každému musí být jasné, že hlavní důvod, proč mají Quarianky prsa a boky, je panská část hráčů. V dnešní době totiž většina vývojářů, filmařů a designérů žije v představě, že žena, samice, female (atd) = prsa. To totiž definuje ženské pohlaví, to dělá z ženy ženu - prsa. A už potom nezáleží na biologii, zařazení nebo genetice. Nein. Nevadí, že je to třeba plazí dáma; pojďme jí vydesignovat prsa! Komu záleží na nějakých biologických definicích, vypadá to dobře. Docela se divím, že se tam někde po CItadele nepromenádovala nějaká prsatá salarianka. Mimochodem, odděleného pohlaví jsou například i stromy a co jsem se dívala naposled, tak náš smrk na zahradě žádná prsa neměl. (Jo, zabíhám do extrému, který nedává smysl :-) )

Abych se tedy vrátila k tomu "vědeckému" pohledu na věc. Je důležité si jako základ uvědomit, proč se vlastně lidské ženy odlišují od svých mužských protějšků. Vynechávám genetiku a chromozomy a primární rozdělení pohlaví a přejdu rovnou ke znakům sekundárním, ke kterým patří mimo jiné i prsa a rozšířená pánev. Lidské ženy mají rozšířenou pánev, protože ní musí projít hlavička -plně- vyvinutého novorozence. Jasně evolučně daný důvod, který máme zafixovaný v genech.
Pokud by tedy quariani, jak ty říkáš, měli být něco jako vačnatci - aby seděla teorie savce na tvora bez placenty a pupeční šňůry - tak rozšířenou pánev nebo boky rozhodně nepotřebujou. Pokud to mám zase říct až extrémním způsobem, mládě vačnatce by pomalu mohl porodit i chlap. I kdyby to byli "o něco vyspělejší vačnatci", tak tolik rozšířené boky nepotřebují. To je jeden fakt.

Ačkoliv jsou vačnatci už vyvinutější a mají vývody mléčných žláz do bradavek (- ne jako vejcorodí, kterým mléko jen tak vytéká a mláďata ho olizují), tak to rozhodně pořád nemůžeme považovat za prsa v tom našem slova smyslu. A to už vůbec neberu v potaz tu nejdůležitější skutečnost, která z vačnatců dělá to, co jsou a která jim dovoluje rodit nedokonale vyvinutá mláďata. Vak. Příroda a evoluce nejsou úplně dementní a některé nedostatky dokážou vykompenzovat; vačnatci tedy dostali vak, kde se bezbranná a nedodělaná mláďata vyvinou až do své plné podoby. Myslim, že kdyby měli mít quariani vak, bylo by to zmíněno. (Určitě by si alespoň minimálně jedna quarianka stěžovala, že neví, jak skloubí dítě ve vaku a ten jejich oblek) Bez vaku nebo něčeho podobného je porod do vyšší míry nevyvinutých mláďat jisté odsouzení toho určitého druhu na smrt.

Nicméně, to co my lidé považujeme za prsa, ňadra a podobně, se taky neubjevuje hromadně mezi všemi savci. Kočky, psi, sloni...ti všichnni mají pouze bradavky. Evoluce tomu chtěla, že lidem se k tomu přidaly ještě jakési tukové zásoby - polštářky, které definují, jak naše prsa vypadají. Něco podobného můžeme potom už vidět akorát u některých dalších primátů. Proto bude asi vhodný quariany přirovnávat biologicky spíš právě k tomu našemu řádu a na základě toho potom vyvodit závěr. Stačí jen tak povrchově porovnat naší a jejich anatomii a hned vidíme, že jsou naprosto mimo. Tři prsty, nohy se jim obrací na druhou stranu a tak dále a tak dále.

Nakonec...asi neni úplně možný takhle poronávat živočichy, kteří se vyvíjeli v naprosto odlišných podmínkách. Bohužel, vzhledem k tomu, jak moc quariány designéři připodobněli k lidem, tak se hold srovnání vyhnout nemůžeme.
Evoluci ale stačí málo a vydá se úplně jinou cestou. Stačí se podívat na organismy, které žili a existovali izolované od ostatních. Je tedy opravdu minimální pravděpodobnost, že by na jiné planetě život vypadal tak jako na Zemi. Krom toho na Rannochu neexsituje žádný hmyz. Už to nám napovídá o tom, že jsou tam naprosto odlišné podmínky. K tomu všemu musíme taky započítat aminokyseliny s opačnou konfigurací. Humanoidní, nehumanoidní - quarianky mají prsa, protože se to líbí, ale biologové by asi zaplakali. :-)
I'm sad hanar can't wear sweaters.
Kenneth
Rotný

Příspěvek od Kenneth »

Valleniel: Wau tak to je pěkně prsatý post
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Na to, že jsem tak trošku tu diskuzi rozpoutal, tak je mi upřímně jedno jestli by měla Tali prsa, dokud to bude tak úžasný charakter.
Werewolf
Poručík

Příspěvek od Werewolf »

Zajímavé opodstatnění obou dvou proč mají Quarianky prsa. Možná je na obou kus pravdy, možná ne, to nám už zůstane záhadou.
hRDLA píše:Na to, že jsem tak trošku tu diskuzi rozpoutal, tak je mi upřímně jedno jestli by měla Tali prsa, dokud to bude tak úžasný charakter.

Nemohu jinak než souhlasit můj žáku.
Origin: FrozenMonkeyCZ

Je těžké být magorem, konkurence je příliš velká.

Aktuální počet obrázků Tali v mé galerii: 3337(22.4.2014).
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Ještě je tu pak jedno vysvětlení prsou Quarianek :D
Obrázek
Lady Grey
Poručík

Příspěvek od Lady Grey »

Ano, space magic je všude... oooo, tak ta mě štve. :evil:

Jinak, když je tady taková pěkná diskuze o anatomii mimozemšťanů, tak bych jen lehce podotkla pár poznámek k chování jiných druhů. Chci říct, že jsou příliš "lidští" v jistých situacích.
Začneme třeba takovým polibkem. Nevím proč se všichni "pusinkují". Chci říct už i u nás na Zemi najdeme kultury, kde prostě polibek nevnímají jako u nás. Co potom takoví mimozemšťané? Např. takoví Turiani ani nemají moc rty a pusu na polibek, přesto takový Garrus Shepardovou několikrát políbí.

Dále potřesení rukama při setkání... čistě lidský zvyk, přesto si celá galaxie třese rukama jako divá.

Vnímání hudby a tanec... jak to tak vypadá, všechny rasy jsou naladěny na stejnou notu, čili jim hudba "člověčí" vůbec nevadí a nedrásá sluch, plus na ní tančí stejnými pohyby jako lidé. Díky výše zmíněné anatomii bych řekla, že každý by vnímal hudbu jinak a třeba by jim to, co nám přijde jako "normál", mimozemšťanům by se to jevilo jako rámus.

Láska... ach ten sprostá lidský cit... ale adaptovali si ho i jiní, jak to tak vypadá.

Jen chci říct, že když různorodost planet dopomohla k různým zevnějškům u všech ras, tak i kultura by se vyvíjela naprosto jinak.
Obrázek
Odpovědět