Já upřímně nechápu, jak s tím koncem (i když máte EC) může být někdo spokojený. Jasně, mám sice fantazii, takže si to můžu domyslet, ale to bych taky nemusel tu hru vůbec hrát, abych si to domyslel, to bych mohl vypínat filmy v polovině a domýšlet si je.
Dneska jsem to konečně poprvé dohrál a musím říct, že ten konec byl průměrně dobrý. Takže samozřejmě pokulhává za celou ME trilogií, protože ta byla skvělá! Dokonalá, perfektní! Celá ta poslední mise ve trojce byla podle mě(!) nepovedená. Ve dvojce byla závěrečná mise stokrát lepší. Já čekal něco úžasně epického a dostalo se mi mise, kterou strčí do kapsy snad každá jiná mise ve hře, hergot i takové dlc Omega bylo lepší než závěrečná mise.

Takže to s dovolením trochu rozepíšu, tohle byl jen kratičký úvod.
Závěrečná vesmírná bitva: No sorry, ale čekal jsem, že když přesvědčím Gethy, aby mi pomohly, tak to v té bitvě rozvinou víc než jen větou "Gethstká flotila připravena" a záběrem na nějakého Getha. Vlastně jsem si tam nevšiml jediné gethtské lodi.
Celkově jsem čekal, že ta bitva bude taková propracovanější, těšil jsem se na ni nejvíc a čekal jsem, že tam těch záběrů z té bitvy bude o dost víc. To mě zklamalo dost. Očekával jsem, že každá rasa, kterou jsem přivedl, v té bitvě bude mít takovou svou krátkou chvilku, kde se budou záběry točit jen okolo ní. A samozřejmě trochu větší roli Destiny - taková loď a je tam na ní jediný záběr.

A hlavně jsem čekal dramatické obraty v bitvě!

Asi si budete říkat, že je to takové klišé, ale těch je v ME tak jako tak dost. Očekával bych nějakou nečekanou pomoc, sakra vždyť já se těšil jak děcko, že tam třeba bude chvíle, kdy bude v ohrožení sám Nístěj, načež se z čista jasna objeví flotila Rachni, Leviatani a situaci zachrání (můj nejoblíbenější moment v celé trilogii ME je v jedničce, jak k Citadele přiletí celá flotila z Arcturu

).
Země: To bylo pro mě (jak už jsem napsal) hodně slabé. Čekal jsem rozvinuté některé věci z jedničky a dvojky + větší záběr mise, ne jen zničit dělo, smrťáka a hop na citadelu (mimochodem taky vám ten boj připadal podezřele jednoduchý? Nečekal bych, že smrťáci budou mít něco tak důležitého chráněné tak slabě). Uvítal bych zase, kdyby to bylo jako v jedničce a bojoval by celý tým společně (i když odděleně). Já čekal, že tam budou místa a scény, kdy se třeba ocitnete v pasti a na pomoc vám přijdou kolonisti z Žuovy naděje - nezachránili jste je? Tak jeden člen týmu dole.
To samé s biotiky od Jack - je Jack mrtvá, nebo jste jí nepomohli? No tak vám ta její banda ve chvíli nouze bude chybět a přijdete o dalšího člena týmu. To samé třeba se Samarou.
Miranda by vác mohla vytáhnout z nějaké kaše se svou malou anticeberovskou armádou, čekal bych větší roli Kroganů a že se Wrex nějak pořádně blýskne, je to koneckonců několikasetletý veterán a žoldák, čekal jsem jeho větší zapojení.
Taky jsem zachránil spoustu Elkorů, proč se sakra na bojišti neobjevilo aspoň pár Elkorů s kanóny na zádech?
Já zkrátka čekal vrcholnou bitvu, vrcholný zážitek celé série a dostalo se mi zážitku průměrného, což mi v žádném případě zdaleka nestačí. Proto je taky trojka jediný díl, který si nekoupím. Díl byl super, byl perfektní, ale ten konec mi to prostě nedovolí.
A k samotnému konci - ty možnosti mi ani nějak nevadí, připadá mi to celkem ok, takže v tomhle se k haterům nepřidávám. Ale to samotné závěrečné video prostě odflákli a to mi nikdo nevymluví. Měli si dát záležet, byl to závěr nejlepší hry, která kdy spatřila světlo světa. Těšil jsem se na mnohem víc záběrů na planety Gethů, Kvarianů, Kroganů, Asarijek, lidí (potěšila by Eden prima, Feros) a i takových Volusů a Elkorů. A sakra kde je jako Shepardova socha na prezidiu?!

Je to škoda no. Ale co mě na tom konci štve nejvíc je to, že je to KONEC!
P.S. Sorry za případný chyby a nesouvislej text, psal jsem to v přestávkám mezi děláním oběda a jeho konzumací.