Lady Grey píše:
....
Statistika toho může tvrdit hodně (hlavně ta od BW)... jako třeba, že jen pár hráčům vadil zmrvený konec ME3, a že třeba Dragon age 2 je lepší než jeho předchůdce... ale my víme své.... osobně na žádnou statistiku nehledím, buď je mi někdo sympatický nebo ne... a Liara patří v mém případě do šuplíku "nesympatická", přihrádka "exrémní případ".
Interní statistiky Bioware, jsou opravdu velice zvláštní a bůhví z čeho vycházejí a jak jsou objektivní. V tom s tebou souhlasím.
To že Liara v ME hraje větší roli to je taky pravda, ale to je tak všechno. ME je napsané tak jak je napsané a s tím se musíme prostě všichni smířit! Jsou a vždycky budou postavy které někdo prostě nemůže vystát. (Stejně jak někteří nemohou vystát třeba samotnou přítomnost Kortéze na Normandii.) Tak má možnost je ignorovat a překousnout, ta setkání s tou postavou nebo je to pro toho člověka tak velký problém, že hru může přestat hrát.
Je, myslím zbytečné vyvolávat hádky opakovanými nenávistnými příspěvky dávaných do vlákna fanoušků dané postavy. To Liaru ze hry nevymaže ale vyvolá jen hádku. Pokud nejde jen o to.
Jinak k tomu odevzdání těla Shepa Cerberu... osobně mě vadí, že mi to Liara neřekla hned a že jsem z ní pravdu musela vydolovat... velice upřímné a kamarádské... a kdo by se jiný honil za zmrzlou mrtvolou Shepa, než jim posedlá Liara... brrr, tohle je dost strašidelný, já z ní nikdy neměla dobrý pocit... je pěkné, když vás někdo obdivuje, ale u Liary už to hraničí s nebezpečnou posedlostí.
To že Liara váhala říct Shepardovy, co má společného s jeho oživením. Tak mohlo mít mnoho důvodů. Například: Od předání ostatků Cerberu Sheparda neviděla a mohla mít stejné pochyby jako ostatní členové posádky že to třeba ani není skutečný Shepard nebo je nějak pozměněný... Kdyby vyhrkla: "Dala jsem tvoje ostatky nepřátelské organizaci se kterou jsme bojovaly aby tě oživili, ale nemohla jsem se tě napřed zeptat protože jsi byl mrtvý ale oni tě oživili. Jsi rád? Nebo mě tu na místě uškrtíš?". To by asi nebyl dobrý začátek setkání.
A proč se honila za ostatky právě Liara. Třeba že ostatní členové posádky měly své povinnosti jinde. Třeba Sheparda/ovou ne jen obdivovala, ale i milovala a chtěla mít co pohřbít. Byla archeoložka takže ostatky by pro ní nemusely být až tak zvláštní záležitostí. Také by asi nikdo z posádky nechtěl aby se tyto ostatky dostaly do rukou Kolektorů.
P.S. myslím si, že Cerberus by si Shepovo tělo obstaral i bez Liary... zde je spíš vidět snaha tvůrců, aby byli hráči (i Shep) Liaře zavázání za to, že našla jeho tělo. No thanks.
Přítomnost Liary tam určitě sehrálo svou roli při jeho získání. To že by byl hráč nebo Shep zavázán, Liaře nebo jiné postavě která by to udělala, nemění na tom nic že si hráč/Shepard může vybrat i jiného partnera a Liara na Shepa nevytáhne když jí odmítne, že to díky ní mohl být oživený. To neudělala.
hRDLA píše:Shepard by to všechno taky zvládl bez Garra nebo dokonce i Tali, to není žádný argument.
Nesouhlasím! Garrus a Tali také sehrály svoji roli v životě Sheparda a on by se nedostal tak daleko kdyby tam nebyly.
P.S.. Omlouvám se ale nepište tolik otázek v jednom příspěvku a já nebudu psát tak dlouhé "články"...