...když navážu na tu prezentaci...zkouknul jsem jí a mám dotaz, jestli mi na něj teda můžeš odpovědět, Swene.
Průraznost
Co za munici používá M-98 Widow, Black Widow, Javelin a vůbec zbraně, který mají "vrozenou" průraznost?? Nejsou to zrnka prachu a tak, co střílí útočný pušky apod., že ne??
Třeba taková Widow...AMR, v podstatě protitanková puška

...ta musí střílet něco jinýho....nechci sem tahat munici z termálních zásobníků, která je udělaná tak, že je jednotná - to je právě kvůli tomuhle hroznej bullshit, když se nad tim člověk zamyslí. Stejně tak různá průrazná munice, Armor-Piercing rounds a tak...došel jsem k závěru, že za předpokladu, že třeba samopaly střílí v podstatě prach, tak to musí bejt space magic. Zrnko písku přece nemůžu udělat průrazný, ani kdybych se po*ral. Malej bordel zanedbatelný váhy (a teda i kinetický energie) neprorazí nějakou pevnou vrstvu, kdyby letěl sebevíc rychle. Takže ty vysokorychlostní hlavně, díky kterejm může i třeba SMG probít kryt, jsou vlastně taky docela renonc.
Chci tim říct...musí existovat nějaká jiná munice...větší ráže...prostě musí, všechny zbraně nemůžou střílet něco univerzálního..musí bejt něco vysokokaliberního, aby se palebnej mechanismus těžších a průraznejch zbraní dal vůbec vysvětlit...
Proč to píšu...při psaní povídky jsem se nad tím zamyslel a zaboha nedokážu přijít na nějaký uspokojivý vysvětlení.