...možná se mi to zdá...nebo to může bejt tim, že jsem to včera přehnal s chlastem, ale...neuniklo mi něco?
************************************************************************************
...cestou Tommyho ještě napadlo, jestli to, co se včera událo a vyvrcholilo Santusovou smrtí nebylo jakési znamení. Znamení pro to, že by si měl konečně uvědomit, že na Omeze ho žádná světlá budoucnost nejspíš nečeká a že to tu nikdy nebude mít lehké, spíš naopak. A jestli by neměl konečně uvažovat o tom, zda tuto stanici neopustit a zkusit štěstí na nějakém jiném místě.
Zrovna vcházel do Afterlifu a opět stanul v místnosti s promítacím válcem v jejím středu a s několika kruhovými lávkami a pódii, které jej zvenčí obcházely a na nichž se vlnila těla asarijek uprostřed jejich smyslného tance.
Tommy nebyl ten typ obyvatele Omegy, který by sem vyrážel často a měl tak Ariin klub dokonale „zmapovaný“. Navíc mu moc nebyly po chuti davy lidí a větší počet osob na jednom místě – proto raději vyhledával nějaké zapadlejší lokály, kde návštěvnost přece jenom nebyla tak velká. Jenže do Afterlifu ho přece jenom něco táhlo – a zbabělec nebyl schopen přesně říct, co to bylo. Možná to dělalo to dobré pití. Nebo to, že se mu líbil pohled na tančící asarijky. Anebo to, že právě tady včera začal kolotoč všech těch bláznivých událostí.
Přeci jen se ale snažil vyhnout se větším skupinkám mimozemšťanů – jako obvykle si chtěl dát pozor na to, aby se k něčemu nepřipletl...
Cestou na bar si všiml, jak od pultu odchází mechanoid LOKI a o několik chvil později oba dva prošli kolem sebe. Tommy mířil na bar, LOKI šel opačným směrem. Kdyby se posera v těchto syntetických strojích lépe vyznal, možná by mu na něm a vlastně i na celé této situaci přišlo něco divného, kdoví. Ale i tak se této chvíli podivil a v duchu zakroutil hlavou.
*Mezi návštěvníkama se tu prochází mechanoid. Je to normální?*
U zdejšího výčepního pultu a u jeho barových stoliček postávala – nebo seděla – obvyklá sestava místních hostů a zákazníků. Dvojice turianů, asarijská tanečnice, krogan. Tommy zavadil svým pohledem o asarijku v přiléhavém outfitu klubových tanečnic, před kterou stála sklenice čiré tekutiny. Napadlo ho, jestli už ji někdy neviděl, ale pak si řekl, že pravděpodobně ne.
*Asarijky vypadají všechny stejně...* řekl si.
*Vlastně ani nevím, proč mě to napadlo.*
*No jo...* pokoušel se pak zhodnotit své možnosti už se sklenkou v ruce. Poté, co se napil, položil své dlaně na bar.
*...ale kdybych odsud měl vypadnout, tak by to jinde nejspíš nebylo o nic lepší. I kdybych měl peníze na to, letět jinam, tak jinde bych byl v podobný pozici. Přinejlepším. A zase bych musel začínat odznova...najít si práci, bydlení a tak...*
Stejně by ale neuškodilo jít se mrknout do přístavu – aspoň na to, kam odsud létají cestovní lodě a další spoje. Kdyby náhodou...
*Omega je sice hrozný místo, ale už jsem tu aspoň nějak zakotvil a usadil se tu...*
*Posraná Omega...*
*...co s tím?*
Zrovna na tuhle otázku ale odpověď znal. Nahnul se přes pult a poručil si u barmana další sklenku...
************************************************************************************