--------------------------------------------------
Průběžný stav:

--------------------------------------------------
Měli byste zájem účastnit se takové menší MP soutěže? (nešlo by o klasický turnaj - vysvětlím později). Na BSN už se něco podobného, myslím, odehrálo a chtěl bych zkusit zrealizovat něco podobného tady..samozřejmě v menším měřítku. Hraje nás tu (a to mluvím jenom o tomhle fóru) docela dost..a že někdo hraje víc jednu obtížnost a někdo jinou? Nevadí...nechtěl bych to vázat třeba jenom na gold..zahrnuty budou všechny úrovně vyjma platiny..ať si nás může zahrát co nejvíc.
Bylo by to takhle:
...podle počtu zájemců bych to ještě před "zahájením" upřesnil...každopádně - vypadalo by to asi tak, že by se nehrál klasický pavouk (tzn. čtvrtfinále, semifinále apod.) ale místo toho klasický ligový systém (tabulka, předem daný počet zápasů, bodování).
- Proč?
- chtěl bych se vyhnout jedný věci..uvedu příklad: Při turnajovým systému a soubojích dvojic by se mohlo třeba stát, že: 6 týmů A-F, proti sobě budou třeba nalosovaný A vs. D. Nesmírně vyrovnaná hra a nakonec postoupí tým A. Když se ale vezmou v úvahu výsledky všech tří duelů, má D druhé nejlepší skóre ze všech..ale nepostupuje, protože ve vzájemný konfrontaci byl tým A lepší. To mi přijde jako nespravedlivý. Proto jsem se rozhodnul pro schéma ligy.
...jak by vypadaly skupiny, jak velký by byly..to bych se rozhodnul až podle toho počtu lidí. Mám takovou vizi, že by v tý ligový fázi byly dvojice a do finálovýho střetu by nastoupily dvě čtveřice, který se dají dohromady z postupujících dvojic ze skupin/skupiny.
...v tý tabulkový části by se hrálo 6 her - 2 na bronz, 2 na stříbro a 2 na zlato. V těch dvojicích.
...teď to důležitý - co by rozhodovalo? SKÓRE - tady XP. Čím vyšší, tím lepší výsledek pro tu a tu dvojici..
...další podstatná věc - NEMUSÍ být vyzvednutí! Samozřejmě, tím líp (přidává to body); ale když ne, nic se neděje..tady se dotknu posledních dvou kol - tj. dvě zlata v těch dvojicích - nevím, jestli všechny dvojice dojdou k extrakci. Ale to nevadí..určitě těch dvojic bude víc...a záleží na skóre...takže dobrej postup bude, vydržet co nejdýl a zabít toho co nejvíc. Čím víc zabití, tím víc bodů. Vyzvednutí je téměř ideální případ.
...poněvadž jde o skóre, bude na týmech, jak dobře se jim podaří podojit vlny 3,6,10, kdy se po dobu úkolů spawnuje nekonečně mnoho nepřátel. Využít toho, že časový omezení není a čas nehraje roli.
...těsně před startem hracích dní vyhlásím kombinace (třeba Hydra/Cerberus) který budou stejný pro celou skupinu. Dvojice budou mít čas na to, aby se pokusily o nejlepší skóre a to mi potom poslaly.
Hrací dny
...pátek, sobota, neděle (pátek proto..protože o víkendu někdo může bejt nedostupnej + než by se tohle rozběhlo, tak bude brzo jaro - teplo - možná budete jezdit pryč na víkendy). Ve čtvrtek večer/v noci ze čtvrtka na pátek vyhlásím ty kombinace a podle těch se ten víkend v rámci skupiny pojede. Když bude víc skupin, dostane druhá grupa jiný kombo. Nejpozději v neděli ve 23:59 mi potom pošlete screen toho konečnýho scoreboardu po ukončení mise.
...když by někdo nemohl nastoupit..je povoleno zlanařit jednoho náhradníka..ten se ale nesmí účastnit soutěže v jiný dvojici. Každá dvojice by tohle mohla udělat jenom jednou.
----
Malá ukázka + popis
----
4 týmy A, B, C, D
http://www.ulozto.cz/xGKVBWd/ukazka-pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
...v prvním, bronzovým kole byly podmínky White - Cerberus. Tým A měl nejlepší skóre, druhý byl tým C apod. Proběhlo už druhé kolo na bronzu a jedno na stříbru.
...podmínky druhého kola na stříbru zatím nebyly vyhlášeny
...bodování - jsou 4 týmy, takže 1. tým má 4 body, druhý 3, třetí 2 atd. Tohle by odpovídalo konečnýmu počtu týmů.
...po odehrání všech 6 kol by finále hrály první dvě dvojice
----
- samozřejmě - kdyby jsme do toho šli, zpracoval bych to určitě o něco líp..tohle je jenom pro ilustraci...
Ještě pár slov k popisu:
...hrálo by se každý týden - hrací dny by byly pátek, sobota, neděle atd.
...u bronzových her by vedle parametrů hry byla stanovená třída, se kterou musí dvojice hrát. Později už je volba postavy jedno.
NĚKTEŘÍ NEMAJÍ PROBLÉM S ODSÓLOVÁNÍM TŘEBA STŘÍBRA - ale tady by tohle šlo stranou. Jasně, jsou možná mezi námi tací, kteří jsou schopni sólovat bronz klidně i třeba nohama, zubama, poslepu..ale tady by nešlo primárně o úspěšnej konec mise. Zisk co nejvíce bodů. Všichni tady mají stejný podmínky, je jenom na nich, jak to uchopí a klidně se může stát, že na nižší úrovni dvojici zkušených Lone Wolfů podle skóre "rozdrtí" bronzoví hráči. A bude to zcela legitimní.
...finále bude na zlatě + dvojice se spojí a nastoupí čtyřky. Jak? To vymyslím a brzo sdělím...
Moje požadavky na účastníky:
...během hracích víkendů budu potřebovat ten screenshot podle podmínek zápasu, které stanovím před začátkem hraní..
...hlavně to moc neprožívejte..

TAKHLE JE TO U ONLINE "MĚŘENÍ SIL" ASI VŽDYCKY..SPOLÉHÁM NA FÉROVOST A POCTIVOST. TO JE ZÁSADNÍ! ŽÁDNÝ PHOTOSHOP!!
Uvidíme, jestli se k tomu vůbec dopracujeme, ale v tuto chvíli nevylučuju možnost nějaké věcné ceny pro eventuálního vítěze. Později informuji zvědavce.

EDIT - 24. 2. 2013 - možnost pro dvojice podávat přihlášky prodloužena do 10. března.
EDIT 2 - 24. 2. 2013 -
"Stručná" verze:
- o víkendu se hraje. Během čtvrtka se dohodnou podmínky pro soutěžní zápasy.
- od pátku do neděle se dvojice snaží proti domluvené mapě a nepříteli nasbírat co nejvyšší skóre (XP). Počet pokusů není během víkendu omezen, je to na vás, kolikrát to zkusíte.
- v neděli večer mi každá dvojice pošle screen s nejvyšším skóre.
- systém hry: liga, 6 kol. první dva zápasy budou na bronzu, druhé dva na stříbru a třetí dva na zlatě.
- po 6 kolech postoupí prvních x týmů do "finále", kde se dají dohromady a vytvoří čtveřice. Finále bude na zlatě a bude probíhat stejným způsobem, jako předchozí kola.
- žádná dvojice nevypadává, všechny hrají šestikolovou základní část.
- bodování - podle výše skóre a počtu týmů: Příklad: 6 týmů - První místo 6b, poslední 1b.. při 8 dvojicích - První místo 8b, poslední 1b atd.
EDIT 3 - 24. 3. 2013
Finále bude vypadat jinak. Úplně první idea byla spájení se do čtyřek..a to teď bude možný provést. Takže...
Do "finále" postoupí první 4 dvojice a na poslední zápas (ten bude na platině) se spojí 1. postupující a 3. postupující dvojice do jednoho týmu. Druhý tým vytvoří 2. a 4. dvojice. Rozhodující bude, jako v celé soutěži, skóre.
EDIT 4 - 31. 3. 2013
Poradím vám...zkuste si aspoň něco nahrát už v pátek...třeba to nebude ideální - ale kdyby se náhodou v neděli objevily nějaký technický problémy, tak ať máte v ruce aspoň něco a já potom od příštího kola (teď jsem hodnej) nemusím bodovat nulou. Klidně jenom skóre jednoho z té dvojice - mizerný sólo..sice s tím první asi nebudete, ale stačí to.
-----
...uff...tak co myslíte..je to dobrej nápad..nebo blbej nápad..nebo jakej je to nápad?

P.S.: Pokud bude dostatečnej zájem, tak..uzávěrka přihlášek hráčů bude cca v druhý půlce února - ještě oznámím. Z přihlášenejch hráčů se sestaví dvojice pro skupinovou fázi..tady je mi jedno, jak..domluvte se s přihlášenejma a nějak se spárujte..hlavně ať s tim ten druhej souhlasí.
..pro dotazy jsem samozřejmě k dispozici..