Sadene píše:Jestli tohle Gaider řekl, tak je to jen hloupá výmluva. Anebo proč píšou knížky a komiksy s příběhem, který se vlastně nestal??? Stejně jako Liara je jediný správný LI, tak tady tím zas kanonizují jiné věci, ať si říkají, co chtějí, aby zklidnili fanoušky...

Jinak to vydávají jen na to, aby tahali z fanů peníze? Ale zas proč by mělo někoho zajímat zpracování, které se vlastně u něho nestalo, neshoduje se s jeho přesvědčením -> proč to číst???
Podle něj to jsou jen doplňky ke hře, které jsou tak nějak volitelné - můžeš si je přečíst, ale když ne, tak se nic nestane, a pokud budou náhodou zasahovat do hry (což podle mě Asunder bude), tak to zapojej tak, aby to pochopili i ti, co to nečetli.
Nemůžu mluvit za něj, ale myslím, že je píše, protože chce odvyprávět jisté příběhy, pro které je forma komiksu/knížky lepší. Navíc myslím, že knížky se v podstatě mohly odehrát za všech okolností (první dvě jsou před hrou a Asunder /spoiler?/ by se mohl teoreticky odehrát i bez Wynne a Shale stejně jako v ME nahrazovali mrtvé postavy, i když jisté události si nedokážu představit, tak nevím

). Jediný velký rozkol může nastat leda tak u komiksů no.
Komiksy čtu jen pro zábavu (knížky beru víc jako dané), ale nepřikládám jim nijak moc velkou souvislost s mým kánonem. Prostě se z nich dozvím něco víc o postavách, které už znám, ale třeba v komiksu je Alistair král a můj kánon Alistair je warden (ale nedělá mi problém představit si Alistaira z jiného playthrough a je to

) V podstatě i tohle by se mohlo odehrát i s warden Alistairem, jen ožrala Alistair by asi nejel Marica hledat, a pak pokud Isabela je v zajetí Qunarijců by mohl být problém.
Asi záleží na lidech, jak moc jim vadí odlišný příběh od jejich kánonu. Na jednu stranu každý má ten svůj příběh, jak události proběhly, a tyhle "rozšíření" mu tu jeho představu můžou brát, na druhou stranu, pokud člověk píše příběh ze světa, kde existuje spousta možností, tak si musí zvolit jednu verzi - to je ten problém, když používá postavy, jejichž osud má víc verzí.