Do třetice...

Z nějakých důvodů jsou pro mě ty mody do Skyrimu lákavější než hromada her, co vychází nebo co mi každý pořád doporučuje (a k Mass Effectu se nějak nedokážu dokopat), takže mám nutkání si vždycky vymyslet nějak zaměřenou postavu a kolem ní vybudovat modlist. Tentokrát jsem se chtěl zaměřit na nějakou magicky orientovanou postavu, jednak proto, že jsem mága vlastně ve Skyrimu nehrál (hrál jsem Nightbladea, ale ten byl především o plížení a magií si spíš vypomáhal) a taky jsem si chtěl vyzkoušet, jak fungují některé mechanizmy magie ve SkyRe (ty skilly vypadají dost zajímavě). Zároveň jsem si řekl, že jsem nehrál za postavu v těžké zbroji a chtěl jsem vyzkoušet aktuální verzi modu Better Vampires. Tudíž vznikla idea hrát za Bretonce se zaměřením na destrukci (ledovou větev) a vyvolávání (patrně atronachy ale ta nekromancie ve SkyRe vypadá taky dost promakaně), přičemž jako podpůrné skilly tu budou fungovat těžká zbroj, kovařina (směrem k daedrickým materiálům) a očarování (primárně zaměřené na zlepšení resistů a regenerace magicky). Podle toho, kam až to budu chtít dotáhnout, bych přidal určité množství škol Alteration a Restoration... ve SkyRe mají řadu zajímavých vychytávek a nových kouzel. Samozřejmě bych časem přidal vampirismus se všemi výhodami i nevýhodami.
Co se týče modů, nebudu tady vypisovat kompletní seznam, ale popíšu, na co jsem se zaměřil. SkyRe a Better Vampires jsem už zmínil, takže další mody, co stojí za zmínku jsou ty, co přidávají do hry nové a silnější nepřátele, což jsou Deadly Dragons a Skyrim Immersive Creatures. Vzhledem k tomu, že jsem zaměřen na magii, zakomponoval jsem do hry Immersive College of Winterhold a Forgotten Magic Redone (je kompatibilní se SkyRe, což je super). Vzhledem k tomu, jak se chystám hrát, jsem vyloučil všechny survival mody jako Frostfall nebo iNeed a taky jsem nepřidal žádné mody přidávající společníky, nové questy nebo celé oblasti, chci se zaměřit opravdu primárně na gameplay mága / upíra než na děj nebo postavy. Ostatní mody už jsem buď používal předtím nebo je třeba časem zmíním.
Trochu jsem přitvrdil v selekci a uspořádání modů, což snad povede k lepší stabilitě... tak snad se nestane to co předtím. Aktuálně mám nahráno něco pod 20 hodin (začal jsem minulý týden v neděli) a zatím mě nepotkal ani jediný pád, doufejme, že to vydrží (vsadím se, že při dalším hraní to do 10 minut sletí a bude to už padat pořád

). Taky jsem se rozhodl vypisovat si veškeré změny v modech nebo jejich updaty s tím, od jakého savu přibyly, kdyby se náhodou něco stalo a já potřeboval ty změny vrátit, což by taky mělo pomoci.
Postupně sem budu dávat screenshoty, jak bude hraní pokračovat (další přispěvek asi bude obsahovat ty, co mám doposud, není jich zrovna málo).