Gallery of Skyrim

Svobodná sekce, která se netýká přímo hry.
Vlada47
Podporučík

Re: Gallery of Skyrim

Příspěvek od Vlada47 »

Tak jsem se rozhoupal k oficiálnímu zahájení SkyRe playthrough, nějak se mi nechtělo čekat na nový verze dalších modů... ale co, Interesting NPCs 3.0 tam jsou, Frostfall 2.5 taky, to ostatní snad nebude dělat problém. V každym případě důležitý je, že teď sem asi budu celkem často sypat screenshoty. :D

Tady je zatim moje postava - bosmer ranger/hunter:

Obrázek

Zaměření má pochopitelně Marksman s tim, že se specializuje na kratší luky (SkyRe rozlišuje střelný zbraně na longbows, shortbows a crossbows), neb s nima bude bojovat pokud možno na jakoukoliv vzdálenost. Doplní to Light Weaponry (One-handed ve SkyRe) pro případ, kdy už tu lukem nepůjde - patrně nějaký kratší meče, wakizashi nebo něco podbnýho... jestli bude dost perkpointů, možná zvážim dual-wield, a pak Ligh Armor. Mezi další skilly pak patří Wayfarer - novej skill ze SkyRe, patří tam znalost přírody, zvířat, potvor, tvorba pastí a schopnost lépe přežívat ve špatnym počasí (kombinace s Frostfallem), Fingersmith, což je merge Lockpicking a Pickpocket skillu (bude částečně thief) a potom taky něco ze Sneak (bonusy pro luk a používání zlodějskejch doplňků) a možná Alchemy (jedy).

EDIT:

Obrázek

Screenshot z Bannered Mare ve Whiterunu... taková odpovídající výbava do divočiny - Hunter Armor, Hunter Shortbow, batoh (na všechny ty zásoby), pochodeň, sekyra na dřevo a stan se spacákem.

EDIT 2:

Obrázek

Momentka z questu Ill met by a moonlight, ta rudá obloha o půlnoci vypadá na tom místě docela zajímavě.
Swen von Walhallion
Komandér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swen von Walhallion »

Obrázek
Obrázek
Obrázek
You can fight like a Krogan, run like a leopard - but you'll never be better than Commander Shepard!
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Dnes jsem absolvoval cestu na High Hrothgar

Obrázek

Obrázek

Možná bych mohl popsat i to, co se stalo po návratu do Ivarsteadu, ale asi by mě to zase vytočilo, takže to necham na jindy. :D
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

Jaj, tak to jsem zvědavá! Co se té tvojí Bosmerečce stalo? :/

Btw, já se na ten Frostfall asi neodhodlám... no počkám na další postavu, jestli to teda někdy dohraju, páč mám chutě začít to dlc Dragonborn... :D
Obrázek
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Ta mi ale fest připomíná nějakou postavu ze seriálu.
Bite my shiny Warden ass!
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

hRDLA - Fakt? Koho? Kámoš mi řikal, že je jako moje ženská verze. :D

Sadene - Cose stalo... Mno, když už jsem skoro byl z tý hory dole, koukam, že si to k tý vesnici letí Blood Dragon, takže jsem začal sprintovat k nějaký budově, abych měl krytí, po cestě hltam lektvary na odolnost proti ohni a připravuju si silnější šípy a nějaký jedy. Zároveň tak nějak čekam, že když ten drak přistane, moje statečná společnice začne draka bíti po hlavě svym velkym... obouručnim mečem. Nicméně místo toho začne utíkat někam k jeskyni, kde jsou dva medvědi, a ječet o smilování. Dosprintuju pod střechu tý pily, co je tam u vody a společně se strážnýma začnu po drakovi střílet (některý z nich měli kuše, což je na draky dobrá věc), problém je, že než se nám společně podařilo drakovi provést asi tak 1/3 zranění na health baru, tak všichni se strážný zaživa upekli, jeden byl dokonce grabnutej a hozenej někam za kopečky. Takže začnu pobíhat mezi budova a střílet po drakovi, kdy to jde. Když už si najdu místo, odkud mam dobrý krytí a dobrou trefu, tak ve chvíli, kdy jsem měl zrovna zamířeno, se mi násilně stočil obraz na jednoho kultistu z Dragonborn DLC, kterej na mě začal hulákat, že nejsem pravej dragonborn a že mě zabujou pro slávu svýho šéfa. Po konci dialogu moje střela vyletěla... na nejbližšího vesničana. Takže jsem měl na krku draka, ty kultisty a nasraný vidláky... drak ted nakonec pochytal ty kultisty a vesničani si to rozmysleli - vrátili se do tsavu, kdy naprosto všechno ignorujou (ten drak je už nezajímal). Mno v každym případě to trvalo dalších 20 minut pobíhání a pití léčivejch lektvarů... Během celýho boje jsem se všimnul dvou věcí - muj follower se ztratil neznámo kam (nakonec se objevil chvíli po boji) a drak sežral i ty dva medvědy u jeskyně - předvedl přitom úžasný "grand slam attack", což je součást modu Dragon Combat Overhaul (draci jsou chytřejší, rychlejší a mají nový možnosti), kterej poslal ty medvěty a nějakýho nešťastnýho válečníka, co se tam přimotal, plachtit vzduchem úderem ocasu do země.
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

No tak to teda :D skvěle jsem se pobavila takhle po ránu... epic battle.. ovšem stát se to mě, tak prskám jak vzteklá kočka :D (swen může potvrdit)
No že bych taky nahodila ten dragon combat overhaul? Ať si ještě víc zanadávám?
Obrázek
Swen von Walhallion
Komandér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swen von Walhallion »

hmm sem mi stalo neco podobnyho v riverwoodu jen s tim rozdilem ze vilja byla v riftenu prodat veci a nebyl to blod dragon ale awakened dragon a bafli na mne kultisti na zacatku boje kdezto uprostred boje si to dohasil kuryr.

a pak moje oblibena prihoda v solitude... priletel si tak vesele magma dragon takze v solitude to vypadalo jako pri armagedonu kdyz sem ho mel tak na 2/3 tak si to pristrafovla jen tak ze srandy jeho lektricka obbdoba, prej ze meteority sou malo a ze to chce nejaky osvetleni jeste no v tu chvily sem poouzoil podruhy muj oblibeny storm shout nacez boure ableksy krom draku zacali decimovat i cely solitude, takze sem mel na krku dva totalne naseny draky co plosne rovnaly cely mesto se zemi, solitudsou gardu a jeste imperialni vojaky a k tomu teda civily :-P
Obrázek
You can fight like a Krogan, run like a leopard - but you'll never be better than Commander Shepard!
hRDLA
Kontraadmirál

Příspěvek od hRDLA »

Vlada: Shae z Game of Thrones.
Bite my shiny Warden ass!
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Další set screenshotů...

Dorazil jsem k pevnosti Dawnguard a přijal ten jejich quest, akorát jsem si chtěl vzít s sebou jednoho toho huskyho... a to ještě nejde. :(

Obrázek

Když jsem pak opouštěl to údolí, vyjel po mě nějakej borec se šavlí a palcátem, takhle dopad:

Obrázek

Nakonec jsem dorazil do Riftenu a začal pracovat na začlenění svojí maličkosti do zlodějskýho cechu.

Obrázek
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Moje malá bosmerka se oficiálně stala členem zlodějského cechu... :cool:

Obrázek

Začal jsem prozkoumávat trochu mrazivější oblasti Skyrimu a s Frostfallem na Hardcore nastavení to neni úplně legrace, člověk musí trochu plánovat dopředu a brát to přes místa, kde se může ohřát.

Obrázek

Mimochodem, kdo jako první poznáte, kde na mapě se tady na tom screenshotu moje postava nachází (je to místo, které je vyznačené a nějak pojmenované), máte u mě... velké, ale naprosto bezvýznamné plus. :D Nebo možná speciální screenshot, který nikdo jiný neuvidí. :)
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

No jelikož to nikdo nepoznal, tak se necháme poddat :D jak jsem tak nad tím přemýšlela, tak bosmer a khajiit jsou asi jediné postavy, které mě totálně nelákají hrát (khajiity mám ale jinak ráda, Inigo je nej) s těma bosmerama nevím, ne že by mi vadili, ale radši bych hrála za něco jiného :)

Jinak tohle je fakt creeeeeeeeeeepy

Obrázek
Obrázek
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Orphan Rock - Obrázek.

Co se týče těch ras, tak já taky nikdy nehrál za Khajita a za Altmera, jednou jsem hrál za Argoniana... asi 5 hodin. Bosmera jsem taky předtim hrál jenom jednou. Nejvíc mam nahráno asi s Dunmerem, Nordem a pak je to remíza mezi Imperialem a Bretonem (oba 2x). Je to teda napříč Elder Scrolls sérií.
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

Tak taky to mám napříč všemi díly... Já mám určitě nejvíc nahráno s dunmery, to může být tak 5, 6 postav, pak asi 2x nordi, zkoušela jsem bretona i altmera, ale moc jsem tomu nedala... moje rasa je prostě dunmer už od Morrowindu :D
ale jak tak sleduju to lore těch ras, tak mě začínají lákat i jiné a úplně mě nadchli argoniani, když jsem viděla ten trailer na TES online, tam si mi fakt hodně líbí a to bych předtím za ně nikdy nehrála :D
Obrázek
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

Včera jsem si fakt hodně dobře zahrála, taky jsem u toho seděla do půl třetí ráno.
Objevila jsem super trpaslikárnu s questem, který mě bavil natolik, že mi ani nevadilo, že musím k dwemerům, páč to tam nemám ráda

Obrázek

Pak jsme si s Inigem rozbili tábor a přespali do rána (ten mod je super, naprosto jednoduché, není to přehnané, přesně tak jsem to chtěla, žádný stan jak barák :D )

Obrázek

No a ke všemu dobrému jsem získala svůj oblíbený baráček v mém oblíbeném Markarthu ;)

Obrázek
Obrázek
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Ano, znovu jsem se do toho pustil - rozehrál jsem Skyrim. :D Opět se hraje s modem SkyRe + několik dalších zahrnujících Frostfall, Realistic Needs and Diseases nebo Moonlight Tales (v kombinaci s Werewolf Mastery). Obecně jsem teď šel po trochu větší stabilitě a menšímu zápřahu na systém (což se zatím po asi 5 hodinách hrací doby daří - nepozoruju nějaké vyloženě otravné záškuby ani to nepadá... uvidíme, jestli to vydrží), většinou přes vynechání řady modů pro vylepšení grafiky, použití optimalizovanějších (rozumějte menších) textur nebo omezení celkového počtu nahrávaných pluginů a na skriptovací engine náročnějších modů (třeba jsem tentokrát vynechal Wet and Cold, což je sice super mod, ale dává taky dost zabrat procesoru) - spousta pluginů jsou teď spíš patche a úpravy pro kompatibilitu mezi mody, jinak jich není moc. Celkově vzato ten Skyrim v takovém případě nemusí vypadat zrovna impozantně, zato se dobře hraje.

V každém případě, zde je několik zachycených screenshotů. Jak budu postupovat v hraní, budu sem přidávat další...

Obrázek
Mojí postavou je nordský válečník/dobrodruh, co víceméně putuje světem a vydělává si žoldáckou prací... nicméně události ve Skyrimu ho můžou dostat na trochu nečekaná místa a do nečekané společnosti. :) Screenshot je po příchodu do Riverwoodu po úvodním úniku z Helgenu.

Obrázek
Screenshot krajiny z jednoho ostrůvku na jezeře poblíž Riverwoodu.

Obrázek
Na cestě se k mně přidal místní bosmer Faendal (lučištník se hodí) a spolu jsme se pustili do čištění kempů od banditů. :D

Obrázek
Screenshot z Whiterunu při první návštěvě jarla Baalina... eh Balgrufa.

Obrázek
Útok na nedalekou jeskyni plnou banditů s cílem vytěžit zdejší naleziště železné rudy. Tenhle chudák byl napaden při práci, takže nestihl ani pořádně zareagovat.

Obrázek
Atmosférický screenshot (ten oheň vypadá prostě pěkně) z obchodu Drunken Huntsman.

Obrázek
Screenshot na oslavu nákupu prvního koně... právě včas při západu slunce.

Obrázek
Po snídani v Jorvaskru, kde jsem se přidal ke Companionům... zároveň se můžete všimnout určitého vylepšení v oblasti výbavy od toho prvního screenshotu. :)
Sadene
Viceadmirál

Příspěvek od Sadene »

Řekla bych, že to vypadá moc hezky, tak ať ti to dlouho vydrží a dobře se ti hraje... já si teď občas pustím Morrowind s graphic overhaulem, vypadá to hezky a je to Morrowind :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Status update:

Okej, vypadá to, že když už se konečně rozhoupu k hraní (místo nepřetržitýho zkoušení modů a následnýho tvrzení, že na reálný hraní nemam čas/náladu), ty mody mě kopnout do p*dele. :)) Prostě jsem objevil na pár místech CTD a přesnou příčinu nezjitil (papyrus log házel vždycky něco jinýho). Hraní se teda odkládá, začnu s tim od znova (moc daleko jsem se stejně nedostal), trochu jsem si taky přeskládal mod list... jádro víceméně zůstalo: SkyRe + Frostfall + Realistic Needs + Convenient Horses + Deadly Dragons + nějaký werewolf overhauly, po vyzkoušení několika dalších modů na počasí/osvětlení to asi i nadále zůstane u RLO (autor začal pracovat na úpravách v Minor Cities modulu), je to jednoduše nejmíň konfliktní, v zásadě all-inclusive řešení (chtělo by to teda ještě podporu Dragonborn DLC) a osobně je mi to nejpříjemnější na pohled. Přidal jsem několik fixů a patchů (Weapon fixes remade, Clothing and Clutter fixes...), Guard Dialogue Overhaul, Cloaks of Skyrim a taky... Falskaar! Předtim jsem ho jen tak lehce omrknul ze začátku, ale dál jsem se nedostal, tak to teď můžu projet od začátku do konce. Několik menších modů bylo vyřazeno... S hraním nicméně budu čekat jednak na novou verzi Frostfallu, současná má několik problémů, a taky na companion mod Arissa, už by to mělo konečně vyjít na svět. :) Několik dalších modů taky může zažít update... třeba Audio Overhaul má někdy časem dostat verzi 2.0 s řadou bugfixů, tak uvidíme. Co je ale další věc - vypadá to, že Willow mod do New Vegas má co nevidět vyjít a to je asi jediná věc, na kterou čekám s hraním u Falloutu, takže asi začnu tam a jakmile bude všechno ready u Skyrimu, přejdu částečně na něj.
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Do třetice... :D Z nějakých důvodů jsou pro mě ty mody do Skyrimu lákavější než hromada her, co vychází nebo co mi každý pořád doporučuje (a k Mass Effectu se nějak nedokážu dokopat), takže mám nutkání si vždycky vymyslet nějak zaměřenou postavu a kolem ní vybudovat modlist. Tentokrát jsem se chtěl zaměřit na nějakou magicky orientovanou postavu, jednak proto, že jsem mága vlastně ve Skyrimu nehrál (hrál jsem Nightbladea, ale ten byl především o plížení a magií si spíš vypomáhal) a taky jsem si chtěl vyzkoušet, jak fungují některé mechanizmy magie ve SkyRe (ty skilly vypadají dost zajímavě). Zároveň jsem si řekl, že jsem nehrál za postavu v těžké zbroji a chtěl jsem vyzkoušet aktuální verzi modu Better Vampires. Tudíž vznikla idea hrát za Bretonce se zaměřením na destrukci (ledovou větev) a vyvolávání (patrně atronachy ale ta nekromancie ve SkyRe vypadá taky dost promakaně), přičemž jako podpůrné skilly tu budou fungovat těžká zbroj, kovařina (směrem k daedrickým materiálům) a očarování (primárně zaměřené na zlepšení resistů a regenerace magicky). Podle toho, kam až to budu chtít dotáhnout, bych přidal určité množství škol Alteration a Restoration... ve SkyRe mají řadu zajímavých vychytávek a nových kouzel. Samozřejmě bych časem přidal vampirismus se všemi výhodami i nevýhodami.

Co se týče modů, nebudu tady vypisovat kompletní seznam, ale popíšu, na co jsem se zaměřil. SkyRe a Better Vampires jsem už zmínil, takže další mody, co stojí za zmínku jsou ty, co přidávají do hry nové a silnější nepřátele, což jsou Deadly Dragons a Skyrim Immersive Creatures. Vzhledem k tomu, že jsem zaměřen na magii, zakomponoval jsem do hry Immersive College of Winterhold a Forgotten Magic Redone (je kompatibilní se SkyRe, což je super). Vzhledem k tomu, jak se chystám hrát, jsem vyloučil všechny survival mody jako Frostfall nebo iNeed a taky jsem nepřidal žádné mody přidávající společníky, nové questy nebo celé oblasti, chci se zaměřit opravdu primárně na gameplay mága / upíra než na děj nebo postavy. Ostatní mody už jsem buď používal předtím nebo je třeba časem zmíním.

Trochu jsem přitvrdil v selekci a uspořádání modů, což snad povede k lepší stabilitě... tak snad se nestane to co předtím. Aktuálně mám nahráno něco pod 20 hodin (začal jsem minulý týden v neděli) a zatím mě nepotkal ani jediný pád, doufejme, že to vydrží (vsadím se, že při dalším hraní to do 10 minut sletí a bude to už padat pořád :D). Taky jsem se rozhodl vypisovat si veškeré změny v modech nebo jejich updaty s tím, od jakého savu přibyly, kdyby se náhodou něco stalo a já potřeboval ty změny vrátit, což by taky mělo pomoci.

Postupně sem budu dávat screenshoty, jak bude hraní pokračovat (další přispěvek asi bude obsahovat ty, co mám doposud, není jich zrovna málo).
Vlada47
Podporučík

Příspěvek od Vlada47 »

Obrázek
Moje postava při vytváření, jak jsem psal výše, jedná se o Bretonce... moc jsem se s tím nepáral, protože stejně bude většinu doby v nějaké helmě nebo kápi. :D Mimochodem - pojmenoval jsem ho Damian (neptejte se proč).

Obrázek
Guardian stones při cestě z Helgenu do Riverwoodu... přirozeně jsem vybral mága.

Obrázek
Konečně v Riverwoodu spolu s gearem, co jsem získal z mrtvých těl v Helgenu. Tady překvapivě Damian vypadá jako mág, ale asi je načase vybavit se brněním...

Obrázek
... there we go. Po dni stráveném pobíháním po okolí a vybíjením místní zvěře, si Damian vyrobil nějakou tu základní zbroj. Kápě na hlavě zůstala, protože přidává +30 do magicky. :)

Obrázek
Do Whiterunu jsem dorazil až pozdě navečer, na druhou stranu vzhledem k polární záři bylo celkem solidně vidět.

Obrázek
Dragonsreach a rozhovor s Balgruufem. Ten nalevo je Faendal z Riverwoodu, říkal jsem si, že nějaká pomoc se na začátku hodí.

Obrázek
Výhled na Whiterun z jednoho nedalekého kopce (je na něm Ritual stone) při stmívání.

Obrázek
Tak tohoto fešáka se Damian naučil vyvolávat z jedné knížky nalezené na zmíněném kopci. Překvapivě to kouzlo není ani ze SkyRe ani nepatří do Forgotten Magic, takže podezřívám Immersive Creatures. Je to takový glass cannon, sesílá jakousi ohnivou vlnu, která způsobuje docela šílený damage a ragdolluje menší nepřátele, ale zase padne po pár ranách.

Obrázek
Po asi dni a půl pobíhání po okolí, splnění pár měnších questů a odebrání majetku několika skupinkám banditů jsem získal prostředky na nákup koně a trochu lepšího vybavení a vypravil jsem se směrem k Bleak Falls Barrow.
Odpovědět