Thunderbird píše:
A dějově je na tom DAI jak? Jasně, je to individuální, ale jen tvůj názor. nechci nic spoilovat, jen jestli jsi spokojenej, a jestli to pokračuje v DAO nějakou vypravčskou stylizací nebo je to úplně něco novýho...?
Na to, že jsem nahrál už asi tak 15 hodin ,tak nejsem ani ve čtvrtině hlavní zápletky.
Příběhově se mi to hodně libí. Svět je úžasný, krajina krásná a nic se tam nerecykluje jako v případě DA2, kde si byl uzavřen v jednom městě a okolí. Cestuješ defakto po celém světě a Bioware konečně naučilo tvou postavu skákat Hlavně mě ale baví ten exploring a prozkoumávání světa, protože opravdu každá lokace je velká, máš tam tunu věcí na dělání, hafo vedlejších questů a to pročesávání krajiny mi připomíná staré časy ve Skyrimu. Často i navštěvuješ lokace s předchozích dílu jako např. Redcliffe. V pozdější fázi hry snad prý i povedeš Inquizici a budeš si kralovat na svém panství a případně stínat zrádcum hlavy... a to doslova... (hail to the Game of Thrones) ale k téhle části hry jsem se ještě nedostal, jelikož teď mám hodně práce v práci
Systém rozhodování je trochu jiný... při volbě možnosti máš i ikonku, jakou emoci to vyvolá (třeba
slza v oku, když je to něco drastického, čeho je ti líto nebo obličej s výrazem "I don't care"). Nejsou tam reputace, ale u společníků při onverzacích se objevuje, zda s tebou souhlasí hodně nebo naopak vůbec... to má pak na ně nějaký vliv při zápletce, ale zatím jsem to nijak razantně nepozoroval. Výpravění je jinak podobné jako s předchozími díly nebo Mass Effectem, hodně cutscén a občas i rozhodnutí, kde si prostě musíš vybrat jednu ze dvou možností, i když víš, že obě jsou naprd (jen ta jedna je třeba méně evil). Pak často narážím i na chytáky, kdy se snažím utvořit diplomatické řešení mezi znepřátelenými frakcemi. Hra tě tam totiž tolik nevede za ručičku, jako v případě Mass Effectu... ikdyž všeobecně platí, že běžná pravá horní odpověď býva pozitivní (ale není tomu vždycky, když máš najednou více emocionálních rozhodnutí). Co je však hlavní, při rozhovorech máš vždy tunu možností, jak odpovědět a když už nevíš co odpovědět, prostě to řekneš třeba Varrickovi, ať to vyřeší za tebe