Díky za dlouhý a milý koment. S větší části s tebou naprosto souhlasím
- Co se týče Ashley, totální souhlas, hezká byla předtím, teď je z ní obyčejná kopie Mirandy bez jakékoliv osobnosti nebo originality... a spektra? WTF!
- Horizon - podle mě to je naprosto normální reakce... lidi na to furt nadávájí, ale asi si neuvědomují jednu věc - kolik vzkříšených lidí jste viděli? A potom, co se stalo v DLC Citadela, je jasné, že pochyby o tom, že Shepardová je klon či loutka Cerbera jsou zcela oprávněné!!! Navíc by mě opravdu zklamalo, kdyby Kaidan, racionálně uvažující muž jakým on je, prostě neřekl ani půl slova a okamžitě se zařadil jako poslušný psík... to by prostě nešlo...
- Cerberus coup na Citadele a vytažení zbraně - opět podle mě je to naprosto logická reakce - Shepardová jako bývalá agentka Cerbera, který aktuálně útočí na Citadelu, chce zlikvidovat Radu, či alespoň jednoho radního... tobě by to nepřišlo aspoň trochu podezřelé? (viz opět např. situacce s klonem, jakou můžeš mít jistotu, že Shepard je Shepard?) Kaidan opět jedná naprosto racionálně - jako spektra je pověřen bránit Radu - jak sám říká - "no tak, mířit zbraní na radního, to vypadá špatně..." (parafráze, znám to spíš v originále

) ale přesto, že chce Shepardové věřit - a ano, on jí chce věřit - je ochoten vyslechnout důkazy. A tradááá - přesně v tom okamžiku, kdy si poslechne důkazy a zjistí, jak to ve skutečnosti je, tak skloní zbraň A OTOČÍ SE K SHEPARDOVÉ ZÁDY - tady, pokud tohle není dostatečný důkaz důvěry, tak nevím, co jiného je. Takže abych to shrnula, Kaidan prostě používá mozek a nenechá se zviklat... možná se to zdá tvrdé, ale za mě - toto je typ muže, který je pro mě zajímavý - vytvoří si na věc vlastní názor a nenechá si něco napapouškovat. Takže "důvěřuj, ale prověřuj". Podle mě zcela správný přístup

To je to, co se mi na něm líbí - to že se nenechává změnit stínem Shepardové, ale zachovává si své principy a hodnoty... není jimi ale zaslepen a je ochotný uznat chybu.
-Liaru nemusím, neustálé protěžování, je nacpaná všude atd.... zprotivili mi ji tím víc, než kdy dřív
- Romance Kaidana a Shepardové je moje srdeční záležitost
- Romance Kaidana a Sheparda je nádherná a osobně si na ní ujíždím a musím přiznat, že v některých aspektech i předčí romanci za Shepardovou... tudíž se nemusíš bát, že by tu někoho znepokojoval vztah muže s mužem... mně se ten jejich vztah prostě líbí a navíc jsou krásné artworky

(Cortez mi tam nikdy moc nesedl, ale je to asi tím, že má relativně málo prostoru)